Adatkezelési tájékoztató

A tájékoztató célja, hogy rögzítse a Szegedért Alapítvány (a továbbiakban: Adatkezelő/Alapítvány), mint Adatkezelő által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket. Az adatkezelési tájékoztató kialakításakor az Alapítvány figyelembe vette az Európai Parlament és a Tanács EU 2016/679 Rendelet (továbbiakban: GDPR) rendelkezéseit. Az adatkezelés jogalapját továbbá az adja, hogy az Adatszolgáltatók/Érintettek önként lépnek kapcsolatba az Adatkezelővel.

1. Adatkezelő megnevezése, elérhetősége

A megadott személyes adatokat a Szegedért Alapítvány kezeli.

Név: Szegedért Alapítvány
Székhely: 6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13.
Levelezési cím: 6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13.
Telefonszám: +36 62 422303
E-mail cím: szegedert.alap@invitel.hu
Honlap: www.szegedertalapitvany.hu

2. Adatvédelmi tisztviselő neve, elérhetősége

Név: Németh István kuratóriumi titkár, képviselő
Székhely: 6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13.
Levelezési cím: 6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13.
Telefonszám: +36 62 422303
Adatvédelemmel kapcsolatos megkereséseket a szegedert.alap@invitel.hu email-címen fogadunk.

3. Érintettek kategóriái:

- pályázatot vagy díjajánlást beadók – magánszemély vagy civil szervezeti/gazdasági társasági képviseletet ellátó személy

- díjazottak

- támogatók, partnerek, önkéntesek (gazdasági társaságok, azok képviselői, magánszemélyek)

- az alapítvány honlapjának és Facebook-oldalának használói

4. A kezelt személyes adatok:

Név, lakcím vagy székhely, képviselt szervezetben betöltött pozíció, születési hely és idő, édesanyja neve, e-mail-cím, telefonszám, bizonyos esetekben egyéb adatok.

5. Az adatkezelés céljai

- az Alapítvány működése során: kapcsolattartás díjazottakkal, támogatókkal, partnerekkel, önkéntesekkel;

- díjajánlás benyújtása során: kapcsolattartás, nyilvántartás, ajánlások elbírálása;

- pályázati támogatási igény benyújtása során: kapcsolattartás, nyilvántartás, a kérelem elbírálása, a támogatási cél megvalósulásának ellenőrzése;

- Facebook-oldal működtetése során: kapcsolattartás, tájékoztatás;

- az Alapítvány jogszabályban meghatározott nyilvántartási és közzétételi kötelezettségeinek teljesítése;

- az Alapítvány jogszabályban meghatározott szervezetek felé fennálló tájékoztatási, és ellenőrzési kötelezettségének teljesítése.

Összefoglalva:

adatkezelés és céljakezelt adatok köreadatkezelési jogalapjaadatkezelés időtartama
Díjajánlóval történő kapcsolattartás, stb.neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, képviselt szervezetben betöltött pozíciójahozzájárulás, GDPR 6. cikk (1) a)beküldését követő 10 év
Pályázóval történő kapcsolattartás, stb.neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, képviselt szervezetben betöltött pozíciójahozzájárulás, GDPR 6. cikk (1) a)beküldését követő 10 év
Díjazottal, támogatóval, partnerrel, önkéntessel történő kapcsolattartás neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, képviselt szervezetben betöltött pozíciójahozzájárulás, GDPR 6. cikk (1) a) a hozzájárulás visszavonásáig
Honlaplátogató - tájékoztatáshonlaplátogató számítógépének IP címehozzájárulás, GDPR 6. cikk (1) a)a honlapon tartózkodás időtartama alatt
Facebook-oldal látogatójával, követőjével történő kapcsolattartásFacebook-oldal látogatójának Facebook által kezelt adataihozzájárulás, GDPR 6. cikk (1) a)a Facebook-oldal követésének időtartama alatt, vagy amíg regisztrált Facebook-felhasználó

A kezelt adatokhoz csak az alapítvány vezető tisztségviselői, testületi tagjai (ügyvezető és szakmai kuratóriumi, felügyelő bizottsági), és az alapítvány titkárságvezetője férnek hozzá.

6. Az alapítvány működése során igénybe vett külső adatfeldolgozók:

1.) Nettó Forgótőke Kft. – számviteli szolgáltatás
6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 72/B
telefon: +36 30 205 3773

2.) MediaCenter Hungary Kft. – honlap tárhelyszolgáltatás
6000 Kecskemét, Erkel Ferenc utca 5.
telefon: +36 21 201 0505
e-mail: mediacenter@mediacenter.hu

3.) A honlap működtetése során igénybe vett külső adatfeldolgozó nincs.

7. A személyes adatok tárolásának helye az alapítvány székhelye (zárt szekrényben papír alapon, jelszóval védett adathordozón és számítógépen).

8. A felsoroltakon kívül, a fent említett személyes adatok harmadik féllel nem kerülnek megosztásra.

9. Adattovábbítás más országba nem történik.

10. Az Érintettek az adatainak védelméhez fűződő jogai

- Tájékoztatáshoz és hozzáféréshez való jog
Ön tájékoztatást kérhet tőlünk a személyes adatainak kezeléséről. Kérésére 25 napon belül írásban tájékoztatjuk az általunk kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

- Helyesbítés és törlés joga
Ön írásban kérheti a személyes adatainak (vagy azok egy részének) módosítását és törlését. Kérésére a lehető legrövidebb időn, de legfeljebb két héten belül visszajelzést küldünk. Törlés abban az esetben lehetséges, ha az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja. Az e-mailen kért adattörlésre a kifogás megérkezésétől legkésőbb a lehető legrövidebb időn, de legfeljebb két héten belül válaszolunk.

- Tiltakozás joga
Ön tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen, ennek keretében kérheti személyes adatainak helyesbítését és törlését is tőlünk.

- Adatok hordozhatóságának joga
Ön írásban kérheti a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatainak rendelkezésre bocsátását. Az adatait széles körben használt, géppel olvasható formátumban 30 napon belül kaphatja meg.

- Az adatkezelés korlátozásához való jog
Ön jogosult arra, hogy kérésére az korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

- ha vitatja a személyes adatok pontosságát,

- ha az adatkezelés jogellenesnek találja, de ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

- ha nekünk már nincs szükségünk a személyes adatara az adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez

- ha Ön tiltakozik az adatkezelés ellen, a tiltakozással kapcsolatos mérlegelés elvégzésének erejéig.

Panasz benyújtásához és a jogorvoslathoz való jog

a) Ha úgy ítéli meg, hogy a Szegedért Alapítvány a személyes adatainak kezelése során megsértette a hatályos adatvédelmi követelményeket, akkor panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz.

Hatóság neve: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Címe: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Levelezési címe: 1363 Budapest, Pf.: 9.
E-mailcíme: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefonszáma: +36 1 391 1400
Fax száma: +36 1 391 1410

Adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatban további információ található a Hatóság honlapján: naih.hu

b) Lehetősége van adatainak védelme érdekében bírósághoz fordulni, amely az ügyben soron kívül jár el. Ebben az esetben szabadon eldöntheti, hogy a lakóhelye (állandó lakcím) vagy a tartózkodási helye (ideiglenes lakcím) szerint illetékes törvényszéknél nyújtja-e be keresetét.

11. Egyéb tájékoztató elem:

Az Alapítvány a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást.